clubgebouw golfbaan bentwoude

clubgebouw golfbaan bentwoude

clubgebouw golfbaan bentwoude

clubgebouw golfbaan bentwoude

Het gebouw is ontworpen als een sculptuur in het landschap. Door de toepassing van lamellen van cortenstaal ontstaat er een diepte-werking in de gevel waardoor er vanuit elk punt in het omringende landschap steeds weer een ander beeld ontstaat.

LOCATIE: BENTHUIZEN
CATEGORIE: PUBLIEK GEBOUW, INTERIEUR
OPDRACHTGEVER: GOLFBAAN BENTWOUD
PROGRAMMA: RESTAURANT, ZALEN, DIVERSE FUNCTIES GOLFGEBOUW
PERIODE: 2008 – 2012
Fotograaf:  Jeroen Musch, Michel Claus
ZILT_golfbaan_06
ZILT_golfbaan_08
ZILT_golfbaan_10
ZILT_golfbaan_16
T_ZILT_golfbaan_1
ZILT_golfbaan_13
ZILT_golfbaan_21
S_ZILT_golfbaan_09
S_ZILT_golfbaan_15
ZILT_golfbaan_03
ZILT_golfbaan_18
T_ZILT_golfbaan_7
T_ZILT_golfbaan_6
S_ZILT_golfbaan_07

De licht- en schaduweffecten van de zon op de gevel versterken deze dynamiek nog meer. De ramen liggen terug in de gevel en zijn daarmee ondergeschikt aan het sculpturale volume. Wanneer je langs het gebouw kijkt vallen de ramen zelfs geheel weg en rest het gebouw als sculptuur.

Door insnijdingen en overstekken in de gevel wordt de sculpturale vorm verder versterkt en ontstaat er een kleinere, menselijke schaal doordat het grote gevelvlak onderbroken wordt.

Een mooi contrast vormt de optisch gesloten buitengevel met het door de vele en hoge ramen zeer lichte en ruimtelijke interieur.

S_ZILT_golfbaan_11