villa Kerckebosch

villa Kerckebosch

villa Kerckebosch, Zeist

villa Kerckebosch, Zeist

Villa en landschap, vorm en contravorm. De sculpturale vorm van de villa voegt zich als het ware naar het landschap en andersom vormt het landschap (de positie van de bomen) de villa.
LOCATIE: WARNSVELD
CATEGORIE: WOONHUIS
OPDRACHTGEVER: PARTICULIER
PROGRAMMA: WONEN
PERIODE: 2015 – 2016
ZILT_villa_kerkebosch_01
ZILT_villa_kerkebosch_02
T_ZILT_kerckebosch_DOORSNEE_01

Het ontwerp bestaat uit twee bouwlagen. De onderste bouwlaag vormt het basement. De gevel wordt uitgevoerd in een steen die lijkt op gestapelde leisteen, ruw en natuurlijk. De begane grond biedt door middel van grote glaspartijen uitzicht op het omringende landschap. Hierdoor ontstaat er een sterke relatie tussen de villa en het bos. De tweede bouwlaag is lichtgrijs gestukt en vormt op meerdere plekken een overstek, soms meer, soms minder, waardoor het horizontale, landschappelijke karakter van de villa wordt versterkt.

T_ZILT_kerckebosch_V1_01
T_ZILT_kerckebosch_BG_01