WOONHUIS, DOORN

WOONHUIS, DOORN

WOONHUIS, DOORN

WOONHUIS, DOORN

De wens van de opdrachtgever was een woonhuis met een kantoor en werkplaats. Het kantoor en de werkplaats is in een apart volume geplaatst. Het is de kleine variant van het hoofdgebouw.

LOCATIE DOORN
CATEGORIE  WOONHUIS
OPDRACHTGEVER  PARTICULIER
CONSTRUCTEUR  PIETERS BOUWTECHNIEK
FOTOGRAAF  JEROEN MUSCH
ZILT-Doorn-3-(3)
ZILT-Doorn-7
ZILT-Doorn5
ZILT-Doorn-4

Door het kantoor (voorzijde)  annex werkplaats (achterzijde) ten opzichte van het woonhuis te verschuiven ontstaat er ruimte voor de entree die aan de zijkant van het woonhuis is gesitueerd. 

Door de entree met berging aan de zijkant te situeren blijven de voor en achtergevel vrij voor de woonfuncties en kunnen de gevels geheel in glas worden uitgevoerd met aan de voorzijde zicht op de boomgaard en aan de achterzijde zicht op de tuin. Ook ontstaat er door het schuiven van de bouwdelen ten opzichte van elkaar een beschutte en luwe plek in de tuin met meer privacy i.v.m. de buren.

Binnen is overal maximaal contact met buiten, wat heerlijk is, gezien de prachtige landelijke omgeving.

ZILT-Doorn6