Villa Holterberg oostgevel

Villa Holterberg

Villa voegt zich organisch in het landschap

De gevel van de villa meandert soepel om de bomen heen en creëert plekken, zowel binnen als buiten. Door de vorm voegt de villa zich organisch in de omgeving. Verdiepingshoge puien verbinden binnen en buiten en creëren prachtige uitzichten op het omringende bos.

Villa Holterberg interieur
Villa Holterberg

Binnen en buiten, vorm en contravorm

De plattegrond is ontworpen van binnenuit. Vanuit het gebruik, organisatie, oriëntatie en beleving is een ruimtelijke, speels en spannend interieur ontstaan.

21 Holterberg BGG A3 V3

Beschutte terrassen voor elk moment van de dag

De gevel vormt meerdere beschutte terrassen zodat de bewoners op elk moment van de dag uit de wind en in de zon of schaduw desgewenst kunnen genieten van het buitenleven. De overstekken werken in de zomer zonwerend terwijl in de winter, als de zon laag staat, de zon lekker naar binnen schijnt. Bovendien blijven de puien droog zodat het mooie uitzicht niet belemmerd wordt.

Villa Holterberg noord
Villa Holterberg zuidgevel
Villa Holterberg

Materialisering: duurzaam hout

De gevels zijn bekleed met smalle verticale houten latten van duurzaam hout. De houten gevelbekleding loopt door tot ver in het interieur. De latten zijn iets van elkaar aangebracht wat buiten een mooie grafische uitstraling geeft en binnen een akoestische werking. De puien zijn heel slank en van aluminium.

Info

Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
Jenny van Heeringen en Rindert Gerritsma
Programma
Woonhuis met binnenzwembad en atelier
Locatie
Provincie Overijssel
Periode
In aanbouw

Gerelateerde projecten

ZILT Doorn 1

Ruimte, rust en privacy

Woonhuis Doorn

Door de volumes ten opzichte van elkaar te verschuiven ontstaat er aan de voorzijde een ruime plek voor de entree. Aan de achterzijde daardoor een fijne luwe en beschutte plek in de tuin met veel privacy.

ZILT Sancta Maria new 12

Kubistische villa onlosmakelijk verbonden met omgeving

Villa Sancta Maria

Een huis laten ontwerpen op een kavel, slechts op een steenworp afstand gelegen van de Nederlandse kust: voor velen een droom, maar voor de gelukkige bewoners van deze kubistische villa werkelijkheid.