06 Bergschenhoek 119036 52 V2

Villa Rodenrijs

Grenzeloze ruimte

Het ontwerpen van een woonhuis of villa zien we als een kans om ook de buitenruimte vorm te geven. Deze is minstens zo belangrijk. We ontwerpen fijne en intieme plekken, zowel binnen als buiten en verbinden die op een speelse en spannende manier met elkaar. Zo ontstaat een vloeiende en grenzeloze ruimte.

We creëren fijne plekken, zowel binnen als buiten, en brengen die op een speelse en spannende manier met elkaar in verbinding, waardoor er veel te beleven valt.
HR Zilt Architecten 3 2

Maximale beleving

Uitgaande de context en de wensen van de opdrachtgever creëren we met speelse effecten, zoals hoogteverschillen, vides en zichtlijnen een ruimtelijk, speels en spannend geheel met een maximum aan interactie, gebruikswaarde en beleving. 

06 Bergschenhoek BGG A3 V3
06 Bergschenhoek verd A3 V3

De woonkeuken, het kloppend hart

De woonkeuken is het centrale deel van de villa. Uit welke ruimte je ook komt en waar je ook naartoe gaat; de verbinding met dit kloppende hart is overal voelbaar.

HR Zilt Architecten 2 2

De tuin, een speelse aaneenschakeling van fijne, beschutte en intieme plekken

De L-vorm van de villa creëert een beschutte plek aan de achterzijde van het huis, waardoor er geborgenheid ontstaat tegen wind en kou en de bewoners het hele jaar door op de diverse plekken op het terras kunnen vertoeven. Dankzij de dak overstekken ontstaan er ook fijne intieme plekken onder het dak.

06 Bergschenhoek HR Zilt Architecten 8 V3 kopie

Transparantie aan de tuinzijde

De villa heeft aan de tuinzijde veel privacy. Daardoor kon de gevel zoveel mogelijk transparant worden gemaakt waardoor maximaal uitzicht en verbinding met de plekken in de tuin. Grote puien verbinden binnen en buiten met elkaar.

06 Bergschenhoek 19036 59 V2 lichter
06 Bergschenhoek 19036 55 V2 lichter

Privacy aan de straatzijde

Aan de straatzijde is de gevel meer gesloten. Daar waar meer privacy gewenst is loopt het hout l als louvres voor de ramen langs. Binnen geeft dit een intieme sfeer. De villa is bekleed met duurzaam en vergrijzend hout

06 Bergschenhoek 19017 28 V2 kleur
06 Bergschenhoek 19036 32 V2 lichter
06 Bergschenhoek 19017 06 V2 kleur

Info

Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
Jenny van Heeringen en Rindert Gerritsma
Programma
Wonen- levensloopbestendig
Locatie
Provincie Zuid-Holland
Periode
2016-2017
Aannemer
Bouwbedrijf Kakes-Deurwaarder
Fotograaf
Luuk Kramer

Gerelateerde projecten

ZILT Sancta Maria new 12

Kubistische villa onlosmakelijk verbonden met omgeving

Villa Sancta Maria

Een huis laten ontwerpen op een kavel, slechts op een steenworp afstand gelegen van de Nederlandse kust: voor velen een droom, maar voor de gelukkige bewoners van deze kubistische villa werkelijkheid.

08 Kerckebosch DSC7151 V3 lichter

Maximaal contact met de omgeving

Villa Kerckebosch

Uitgangspunt voor het ontwerp was om het contact met de mooie bosrijke omgeving maximaal te benutten.