Warnsveld 1 lichter

Warnsveld

Sculptuur in leisteen

Uit de simpele basisvorm van het huis zijn ‘happen’ gehaald waardoor er plekken ontstaan onder dak in de beschutting en de luwte van het huis. Plekken om gedurende verschillende momenten van de dag in de zon of de schaduw te zitten en te genieten van het uitzicht over het eeuwenoude coulisselandschap.

Warnsveld 4 lores
09 Warnsveld Warnsveld 4 V2 lichter

Sculptuur in leisteen

Door de uitsneden ontstaat er een sculpturale vorm. Dit wordt versterkt doordat het geheel uitgevoerd is in natuurlei. De kapellen zijn niet ‘standaard’ maar uitgevoerd als stevige schoorstenen wat het sculpturale effect versterkt. In de slaapkamers ontstaan hierdoor hoge ruimtes met ramen die uitzicht geven op de prachtige omgeving.

Warnsveld 3 lichter

Ruimtelijk interieur

Door de uitsnijdingen uit het volume ontstaan ook binnen plekken. Door middel van vides en open verbindingen zijn deze met elkaar verbonden tot een speels en ruimtelijk interieur. Door deze open verbindingen ven ruimtelijkheid voelt de relatief kleine woning toch heel ruim en wordt de ruimte maximaal beleeft.

09 Warnsveld BGG A3 V3
09 Warnsveld DRSN A A3 V4
09 Warnsveld verd A3 V3
09 Warnsveld DRSN C A3 V4

Levensloopbestendig wonen

Een wens van de opdrachtgever was levensloopbestendig wonen. Op de begane grond is een hoofdslaapkamer gerealiseerd met een badkamer en inloopkast.

DSC1245 lichter

Duurzame materialen zonder onderhoud

De gevel is uitgevoerd in natuurlei en vergrijzend hout. Deze natuurlijke materialen zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud.

Info

Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
Jenny van Heeringen en Rindert Gerritsma
Programma
Wonen – levensloopbestendig
Locatie
Provincie Gelderland
Periode
2015-2016
Aannemer
Aannemersbedrijf Roetgerink
Fotograaf
Martijn Heil

Gerelateerde projecten

Winsum Silverled voorgevel lichter

Een huis in een huis

Woonhuis Winsum

Binnen de weidsheid van het omringende Groninger landschap bestond de behoefte bij de bewoners zich terug te trekken binnen de intimiteit van de woning. Dit is vertaald in de toepassing van een dubbele gevel rondom.

ZILT Sancta Maria new 12

Kubistische villa onlosmakelijk verbonden met omgeving

Villa Sancta Maria

Een huis laten ontwerpen op een kavel, slechts op een steenworp afstand gelegen van de Nederlandse kust: voor velen een droom, maar voor de gelukkige bewoners van deze kubistische villa werkelijkheid.