ZILT Jenny Rindert 9080

Bureau

Werken aan een hoogwaardige en zinnenprikkelende leefomgeving

Bureau

ZILT architecten is een gedreven architectenbureau gevestigd in Amsterdam. Onze missie is het ontwerpen van een leefomgeving waarin een hoogwaardige kwaliteit van leven centraal staat. Een omgeving waar mensen elkaar ontmoeten, genieten en zich thuis voelen. Een prikkelende zintuigelijke omgeving die bijdraagt aan een toekomstbestendige en duurzame samenleving waar mensen van betekenis zijn.

Partners

Jenny van Heeringen en Rindert Gerritsma studeerden beide af aan de Hogeschool voor de kunsten (ArtEZ-interieurarchitectuur) en daarna aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam (AHK-architectuur). In 2006 starten ze een samenwerking onder de naam ZILT architecten. Sinds de oprichting is ZILT architecten uitgegroeid tot een deskundig en ervaren architectenbureau dat alle facetten van het ontwerpproces beheerst; van ontwerp tot realisatie.

Villa Holterberg zuidgevel
Villa Holterberg

Ervaring

Onze opdrachten omvatten particuliere woonhuizen en woningbouw, utilitaire gebouwen, renovatie- en herbestemmingsprojecten en stedenbouwkundige ontwerpen. Door onze ruime ervaring in particuliere woningbouw hebben we veel ervaring met het bouwproces tot en met de oplevering.

Netwerk

ZILT architecten bestaat uit een kleinschalig en sterk ontwerpteam. Door de jaren heen hebben we een netwerk en samenwerking opgebouwd met professionals in elk aspect van het ontwerp en de bouw. Zo kunnen we een full service pakket aanbieden en de opdrachtgever indien gewenst volledig ontzorgen.

Opdrachtgevers

Onze opdrachten omvatten particuliere woonhuizen en woningbouw, utilitaire gebouwen, renovatie- en herbestem-mingsprojecten en stedenbouwkundige ontwerpen. Door onze ruime ervaring in particuliere woningbouw hebben we veel ervaring met het bouwproces tot en met de oplevering.

Proces

We verdiepen ons in de wensen van de opdrachtgever en verplaatsen ons in de toekomstige gebruikers. Samen verkennen we de grenzen en de mogelijkheden, zowel ontwerptechnisch als financieel. We maken diverse ontwerpvarianten zodat vanuit een zo breed mogelijke basis de juiste weloverwogen keuzes kunnen worden gemaakt. We vermijden standaard oplossingen en komen vaak tot nieuwe en verrassende ontwerpen en concepten. In een nauwe en inspirerende samenwerking ontstaat uiteindelijk altijd weer een uniek en krachtig resultaat

Villa Holterberg interieur
Villa Holterberg

BIM en 3D

Direct vanaf het begin zetten we het ontwerp op in een 3D BIM model. Hieruit kunnen we data genereren in verband met de haalbaarheid van het project. Het 3D model en de visuals maken het ontwerp op elk moment inzichtelijk zowel binnen als van buiten.

Het erf 1

Visie

Binnen het bureau werken we met een centrale thema’s. Het zijn principes die onze houding goed weergeven en ons bij elk project richting geven. Hierdoor zijn we in staat elke opgave naar een hoger niveau te brengen.

Een fluide leefomgeving

Door het naadloos verbinden van plekken creëren we een leefomgeving met diffuse grenzen waarbij binnen en buiten, prive en openbaar, straat en buurt vanzelfsprekend en vloeiend in elkaar overgaan.

TOMMY Beeld D 1 1
Who Cares Tommy

De context versterkt

In onze ontwerpen hebben we bijzondere aandacht het karakter van de plek en de kwaliteiten die op de locatie en in de omgeving te vinden zijn. Het herkennen, erkennen en zichtbaar maken van die kwaliteiten vormt een belangrijk en integraal onderdeel van onze ontwerpen.

Sociale interactie en samenhang

Prettig wonen houdt niet op bij de eigen voordeur. Sociale samenhang en interactie met de omgeving is essentieel. Ons doel is het ontwerpen van een leefomgeving die verbindt, fysiek, mentaal en sociaal.

15 Westekeersluis 041202 Bg We Ke Sl Lux 30
De Westerkeersluis Amsterdam

Maximale gebruikswaarde interactie en beleving

Door de toepassing van flexibiliteit, gelaagdheid, ruimtelijkheid, zichtlijnen en lijnenspel, creëren we een speelse en spannende omgeving met een maximum aan gebruikswaarde, interactie en beleving. Dit geld zowel voor een interieur, een woonhuis of villa als voor het ontwerp van een dynamische stedelijke omgeving.

Massa en ruimte vorm en contravorm

Het ontwerpen van de gebouwde omgeving zien we als een kans om tegelijkertijd ook de buitenruimte vorm te geven. Deze is minstens zo belangrijk. Met de massa van het gebouw creëren we tegelijkertijd fijne buitenruimte.. Zo ontstaan er fijne en intieme plekken zowel binnen als buiten, zowel prive als openbaar.

071022 Rombout Zilt 07
Cultureel Bedrijfsverzamelgebouw Amsterdam

Zinnenprikkelende architectuur

Onze ontwerpen zijn altijd helder en functioneel. Daarnaast zetten we onze ontwerpkracht in om gebouwen te ontwerpen die de zintuigen prikkelen. Zinnelijke en verleidelijke ontwerpen die uitdagen en inspireren. Prachtige en krachtige gebouwen met een eigen unieke identiteit.

Duurzaam, fysiek èn sociaal

ZILT architecten richt zich op duurzaam bouwen door het toepassen van innovatieve energiezuinige oplossingen en het gebruik van materialen met een lange levensduur en weinig onderhoud. Flexibiliteit en aanpasbaarheid in de plattegrond maakt het wonen toekomstbestendig. Daarnaast is duurzaam ook het creëren van een fijne, sociale en veilige leefomgeving waar mensen van betekenis zijn.