05 Ijmuiden verd CF067697 V3

IJmuiden

50 appartementen met zorg

Het U-vormige wooncomplex aan de Trompstraat in IJmuiden combineert wonen en zorg in één gebouw. De westvleugel van het gebouw wordt bewoond door (dementerende) ouderen en jongeren. Op de begane grond een gemeenschappelijke en publieke ruimte voor de buurt. In de overige vleugels zijn appartementen gerealiseerd. Echtparen van wie een partner dementerend is en opgenomen op de zorgvleugel, kunnen zo toch dicht bij elkaar wonen.

05 Ijmuiden verd A3 V3

Ruimtelijkheid en sfeer

Door de toepassing van hout op de galerijen en in de trappenhuizen is ook buiten de eigen woning zoveel mogelijk warmte en huiselijkheid gecreëerd. De galerijen zijn extra breed ontworpen waardoor bewoners worden uitgenodigd om er potten met planten neer te zetten of een stoeltje bij mooi weer. Dit vergroot de sociale interactie. De diepe antracietkleurige stijlen schermen de galerijen enigszins af waardoor er een meer intieme sfeer ontstaat. Door verschillende vides valt het daglicht langs de houten binnen gevels waardoor een ruimtelijke en intieme sfeer ontstaat.

We creëren huiselijkheid en intimiteit ook buiten de eigen woning wat de sociale interactie bevorderd.
CF066226
CF066191
CF066211 1
CF066220

Info

Opdrachtgever
Woningbedrijf Velsen
Ontwerp
Jenny van Heeringen en Rindert Gerritsma
Programma
32 huurappartementen en16 zorgappartementen voor demente jongeren en ouderen, 3 gemeenschappelijke woonkamers en 3 ruimtes ten behoeve van een dagbesteding centrum voor ontmoeten, sport, spel en creativiteit
Locatie
IJmuiden
Periode
2011-2013
Aannemer
Tervoort Egmond
Fotograaf
Jeroen Musch

Gerelateerde projecten

6111 Dm

Wonen in een industrieel loft

Ruysdaelstraat

In een voormalige sigarenfabriek aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam zijn 5 nieuwe appartementen gecreëerd.

Koelhuis 2016 10 3

Bruisend middelpunt Noorderhaven

Koelhuis

Vanaf het eerste begin is ZILT architecten betrokken bij de renovatie en verbouwing van het Koelhuis. In fasen wordt het gebouw gerenoveerd en geëxploiteerd.